Oli tuossa tilaisuus tehdä pieni koe. Mamma uppopaistoi munkkeja (slurps) rypsiöljyssä. Koska Senioiria jo kovasti hiukoi, aamulla kaupasta ostetut makkarat pyörivät mielessä. Siitäpä johtui mieleen että miltähän mahtaisi maistua uppopaistettu makkara. Seniori odotti kärsivällisesti että kaikki munkit oli paistettu ja pudotti rasvakattilaan tavallisen hiillosmakkaran. Melkoisesti kuohui rasva, mutta mitään rajähdyksiä tms.ei tapahtunut.

Rasvakattila. Rypsiöljyä oli vähän toista litraa ja lämpötila noin +180 C.

 

Paistettu makkara:

Kuori oli mukavan rapsakka. Taatusti läpiasti paistunut kyrsä.

Tässä kattaus ja koemaistettu makkara:

Hyvää oli. Kuten sanottua, kuori oli riittävän rapea eikä sitkas niin kuin monesti uunissa paistettaessa. Makkara nautittiin Auran sinapin kanssa, totta kai! Voi kuinka se ravitsi nälkiintynyttä syöjää.